Senaste inläggen
Variant 1
Variant 2
Kommentar: Blev goda! Gjorde enligt recept. 2013-03-25. Provade med mindre bovetemjöl och mer rismjöl & durramjöl samt lite mer jäst. Blev luftigare och ljusare.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 röd paprika
1 msk äppelcidervinäger
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar krossade tomater
1 tsk torkad koriander
1 msk rökt paprikapulver
680g quornfiléer (2 paket), tog quornbitar istället
salt, peppar
100g sockerärtor
1 broccolihuvud
150g champinjoner
1 röd paprika
1 röd lök
saltade cashewnötter
1 kruka färsk koriander
2 port quinoa
1. Hacka gul lök och låt den mjukna i en stekpanna tillsammans med pressad vitlök, hackad röd chili och tärnad röd paprika. Slå på vinäger och smula i hönsbuljongen. Ha ner de krossade tomaterna och krydda. Skiva upp quornfiléerna till cirka 2 centimeters tjocka skivor och ha ner i pannan. Låt det puttra ihop under cirka 5-10 minuter.
2. Dela broccolin till mindre bitar och sjud den i saltat vatten tillsammans med sockerärtorna i cirka 2 minuter. Hetta upp en stekpanna eller wok och ha ner kvartade champinjoner, tärnad röd paprika och skivad röd lök. Fräs på under omrörning i ett par minuter. Servera till quornpannan med salta cachewnötter och färsk koriander. Vill man ha ytterligare något till är det gott med kokt quinoa.
(räcker till 4 mindre pizzor eller 8 förrättspizzor)
Tomatsås:
Preparation time: 10 minute(s)
Number of servings (yield): 4
2 dl mandelmjöl
2 dl garant krämig kokosmjölk/havremjölk
4 ägg
2 tsk bakpulver
0,5 msk fiberhusk
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
ev. lite sötning
**************************************************
****
2 dl majsstärkelse
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 dl rismjölk
2 ägg
1 msk olja (raps)
Stek i ghee.
1. Rör ihop majsstärkelsen och bakpulver med salt och socker.
2. Ha ner kall mjölk, ägg och olja under omrörning.
3. Grädda i smort järn. Vispa smeten innan du häller i en ny våffla.
Cirka 6 st
1 glutenfri pajdeg
Fyllning:
4 st ägg
200g fetaost
4-8 st körsbärstomater
Lite olivolja
~100g Färsk spenat (vet ej hur mycket fryst men går nog att ta rätt mycket)
Salt & peppar
~2 dl rismjölk
Cirka 30 minuter i ugn. Körde 10-15 min på 225 grader men bytte sedan till 175 grader för att det inte skulle bli bränt.
Serverade med en sallad med tomat och rostade pinjenötter.
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör/0,35 dl rapsolja
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 gr.
**************************************
3-3,5 dl mjöl (jag tog 2,25 dl rismjöl och ~1 dl potatismjöl)
1 tsk salt
150 gr smör (tog mjölkfritt margarin)
2 msk kallt vatten
1/2 tsk xantangummi
1/2 msk fiberhusk
Smula sönder smöret, blanda ingredienserna och häll i en smörad form.
Ställ in formen i kylskåpet 5-30 min. Förgrädda i ~225 grader cirka 10-15 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|